Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Babiččina bramboračka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1446 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 185 g
Tuky 44 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zavzpomínejte na prázdniny u talíře báječné polévky!

Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

mrkev 2 ks
nakrájená na kolečka
jarní cibulka 1 ks
malá, nakrájená na kolečka
rozebraný na růžičky
střední, nakrájené na menší kostky
kmín 2 ČL
majoránka (drhnutá) 2 ČL
sušená plus na ozdobu
sůl mořská

Postup

1

Zeleninu, brambory, bujon, kmín a sušenou majoránku zalijte 2–2,5 litry vody a nechte pomalu vařit asi dvacet minut, až všechno změkne.

2

Pak zeleninu v polévce rozmačkejte šťouchadlem na brambory – polévka se tak krásně zahustí.

3

Pokud vám to nebude stačit, použijte na zahuštění ještě jíšku: rozpusťte máslo a dozlatova na něm osmahněte mouku.

4

Nechte zchladnout, pak pomalu přimíchejte do polévky a ještě aspoň 5 minut vařte. Dosolte a ozdobte čerstvou majoránkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...