Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánové lívance
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 62
Do 20 minut Velmi snadné Až 10 kusů (podle velikosti)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 532 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 51 g
Tuky 22 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete sladké snídaně, ale zároveň vám záleží na tom, aby byly lehké a zdravé? Banánový lívanec je trefa do černého. Navíc tuhle rychlou a zdravou snídani vykouzlíte s minimem ingrediencí! Doporučujeme podávat s medem a jogurtem nebo tvarohem.

Suroviny

1 do těsta + další k podávání
vejce 2 ks
vanilková pasta 1 ČL
nebo semínka vyškrábnutá z 1/2 lusku
ghí
přepuštěné máslo, na opékání
k podávání
k podávání

Postup

1

Zralý banán oloupejte a dejte do misky, vidličkou jej rozmačkejte, přidejte celé vejce, skořici, vanilku a dobře promíchejte. U tohoto receptu se nemusíte bát použít i hodně uzrálé banány. Lívance budou o to sladší. 

2

Rozpalte pánev, potřete ji přepuštěným máslem a lžící tvarujte na pánev malé lívance. Snažte se, aby šlo o opravdu malé placičky. Protože hmota neobsahuje žádnou mouku, větší lívance byste obraceli obtížně. Po minutě obraťte a opečte z druhé strany.

3

Hotové lívance servírujte se lžící bílého jogurtu, kolečky banánu (či jiným čerstvým ovocem) a zakápnuté medem. Použít můžete také javorový sirup, karamelovou omáčku, šlehačku nebo vanilkový pudink. Vše záleží jen na vaší chuti. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit Lehká kuchyně – vyladěné recepty pro zdraví a energii spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit Lehká kuchyně – vyladěné recepty pro zdraví a energii

Apetit magazín