Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Candát z trouby v petrželové strouhance
Candát z trouby v petrželové strouhance
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Candát z trouby v petrželové strouhance

4.2/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 31 g
Tuky 91 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Strouhanka z čerstvého pečiva s petrželkou dodá rybě švih. Je nadýchaná a křupavá.

Suroviny

candát 600 g
filety candáta, lze nahradit i jinými sladkovodními rybami
sůl mořská
petrželka 1 svazek
nejlépe hladkolistá
světlý
vejce 2 ks
rozpuštěné
olivový olej 2 PL

Postup

1

Rybí filety osolte a připravte čerstvou strouhanku. V robotu rozmixujte petrželku, přidejte chleba a parmazán a mixujte na drobky.

2

V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Ve směsi namáčejte porce ryby a ihned obalujte v ochucené strouhance. Opatrně, ale dobře strouhanku přitlačte a porce klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pomocí štětce pokapejte směsí oleje a másla a pečte v troubě předehřáté na 250 °C asi 20 minut dozlatova. Pokud je ryba už hotová, ale strouhanka ještě nezezátla, krátce zapněte gril.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín