Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelový svařák
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4376 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 589 g
Tuky 5 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou jsme ho náhodně ochutnali v cukrárně U Modrého orla, vymámili z obsluhy recept a od té doby svařák nepijeme jinak!

Suroviny

třtinový cukr 500 g
brandy 200 ml
nebo kvalitní rum či jiný destilát
skořice 8 svitků
badyán 6 hvězdiček
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
oloupaný a nakrájený na tenké plátky
oloupaný a nakrájený na tenké plátky

Postup

1

Do hrnce se silným dnem nasypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Zalijte jej destilátem, přidejte koření a pomalu vařte 10 minut nebo než se karamel dokonale rozpustí.

2

Do vroucí směsi vložte ovoce a nechte ještě 20 minut pomalu vařit. Potom odstavte a nechte stát do druhého dne.

3

Druhý den směs ohřejte, přilijte do ní víno a přiveďte téměř k varu – už ale nevařte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...