Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mátový sirup s rumem

Mátový sirup s rumem

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4007 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1000 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží a voňavý sirup. Mátový je na léto úplně nejlepší. Do alko i nealko nápojů. To musíte zkusit. 

Suroviny

voda 1,5 l
máta 1 svazek
asi 175 g
kyselina citronová 1 bal
20 g
podle potřeby

Postup

1

Vodu smícháme s cukrem, přivedeme k varu

2

Očistíme a dobře propereme lístky máty. 

3

Když cukrový sirup začne houstnout, přidáme do něj nadrobno  pokrájené čerstvé lístky máty peprné a kyselinu citronovou.

4

Vše spolu krátce povaříme a přikryté necháme 3 hodiny odstát, aby směs schladla. Uvařený sirup občas promícháme. 

5

Poté přecedíme do čistého hrnce, opět zahřejeme těsně pod bod varu.

6

Naplníme do vysterilizovaných lahví. Zalijeme lžičkou rumu, uzavřeme a uchováváme v chladu a tmě.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

Autor: Sára87

Apetit magazín