Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostružinovo-rebarborový cobbler
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2582 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 334 g
Tuky 113 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarbora a ostružiny tvoří díky kyselosti a výrazné chuti opravdu osvěžující kombinaci. V sezoně se u nás bohužel nikdy nepotkají, není ale nutné zoufat, sáček uložený v mrazáku vám vytrhne trn z paty.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

oloupaná a nakrájená na tenké plátky (mimo sezonu mražená nebo ji nahraďte hruškami – viz Něco navíc)
čerstvé nebo mražené, povolené a okapané
jablečný džus 125 ml
lze nahradit moštem
může být i špaldová
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
mleté, lze nahradit mandlovou moukou
vychlazené, nakrájené na kostičky
kokos plátky 75 g
+ navíc k podávání
zmrzlina
kokosová nebo vanilková, či mražený jogurt, k podávání

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. V míse promíchejte rebarboru, ostružiny, 75 g cukru a džus. Směs přelijte do kulaté formy o průměru 28–30 cm a odložte stranou.

2

Mouku, kypřicí prášek, mleté mandle (nebo mandlovou mouku), máslo a 75 g cukru nasypte do mísy a pomocí prstů vypracujte drobenku.

3

Přidejte podmáslí a 50g kokosových lupínků a promíchejte tak, aby se směs spojila.

4

Směs navrstvěte na ovoce a posypte zbylými 25 g kokosových lupínků. Formu postavte na plech na pečení, vložte do trouby a pečte 40 minut nebo dokud těsto není dozlatova a propečené.

5

Podávejte s vanilkovou či kokosovou zmrzlinou nebo mraženým jogurtem a posypané kokosovými lupínky (mohou být opražené).

NĚCO NAVÍC: Místo rebarbory lze použít i hrušky. Oloupejte a zbavte jádřinců 450 g hrušek, nakrájejte je na kostičky a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Dál postupujte podle receptu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín