Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené francouzské tousty z croissantů s krémem z ricotty
Pečené francouzské tousty z croissantů s krémem z ricotty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené francouzské tousty z croissantů s krémem z ricotty

3/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na 8 croissantů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5610 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 434 g
Tuky 353 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Od začátku bylo jasné, že kombinace croissantů a francouzských toustů bude chuťový zázrak. Výsledek předčil očekávání.

Suroviny

vejce 4 ks
prošlehaná
mléko 250 ml
plnotučné
Baileys nebo jiný oblíbený likér (lze použít i rum)
dřeň vyškrábnutá
kardamom 1 špetka
mletý
sůl ½ ČL
nejlépe den staré pečivo
rozpuštěné + navíc na vymazání plechu
hnědý cukr 2 PL
K podávání
ricotta 250 g
40%, ušlehaná
dřeň vyškrábnutá nebo 1 balíček vanilkového cukru
ovoce
čerstvé podle chuti a sezony (my použili maliny)
na poprášení
podle chuti

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Plech vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem. 

2

Ve větší misce společně prošlehejte vejce, mléko, likér, dřeň z vanilkového lusku, kardamom a sůl.

3

Každý croissant namočte do připravené směsi a nechte jej z každé strany asi minutu absorbovat tekutinu. Poté croissanty rozložte na připravený plech a potřete trochou zbylé tekutiny. Pečte asi 20 minut dozlatova.

4

Smíchejte máslo, cukr a javorový sirup a hotovou směs rovnoměrně rozdělte lžící na croissanty. Pečte dalších 5–10 minut, dokud není povrch croissantů krásně zkaramelizovaný.

5

Ricottu smíchejte s ušlehanou smetanou a vanilkou či vanilkovým cukrem.

6

Teplé croissanty podélně rozkrojte, naplňte krémem a ovocem. Podávejte pocukrované a zalité javorovým sirupem.

NĚCO NAVÍC
Croissanty můžete připravit večer předem: namočené a rozložené na plechu je přikryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice. Ráno pouze nechte dojít na pokojovou teplotu a zapečte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín