Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Poctivá čína

Poctivá čína

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 96
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 886 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 97 g
Tuky 3 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá čína, jak ji máte rádi. Kousky kuřecího masa s červenou paprikou, pórkem, mrkví, jidášovým uchem, bambusovými výhonky, arašídy a sójovkou stačí orestovat na pánvi. Pak už jenom v rýžovaru uvařte rýži nebo připravte čínské nudle a rychlá večeře jako z čínské restaurace je na světě. 

Suroviny

rostlinný olej
podle potřeby
koření čína 4 PL
jidášovo ucho 40 g
cibule ½ ks
nadrobno
na kostičky
mrkev 1 ks
na tenká kolečka
bambusové výhonky ½ konzervy
pórek 1 ks
na tenká kolečka
sójová omáčka 8 PL
rýže dušená
nebo čínské nudle k podávání

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky (pro snadnější přípravu je dobré mít maso lehce zmražené), zalijeme olejem, smícháme s kořením Čína a necháme dvě hodiny odležet.

2

Do misky s vlažnou vodou vložíme houby jidášovo ucho a dvě hodiny necháme bobtnat.

3

Po dvou hodinách z hub vykrojíme tvrdý střed a nakrájíme je na nudličky. V pánvi nebo woku rozpálíme olej (lepší více oleje) a do rozpáleného oleje vhodíme maso. Je důležité, aby se maso zatáhlo, bude pak šťavnaté. Maso tedy rozhodně nezačneme hned míchat, ale necháme ho nejdříve z jedné strany zatáhnout, přidáme k němu nakrájenou cibuli, a pak maso otočíme, aby se zatáhlo i po druhé straně (obracíme jen jednou).

4

Po orestování druhé strany masa přidáme houby, papriku, mrkev, bambusové výhonky, pórek, arašídy a necháme dusit. Po 3 minutách zalijeme sójovou omáčkou a opět dusíme, až je maso hotové. Maso má být štavnaté, zelenina křupavá, ne měkká!

 

5

Podáváme s rýží nebo čínskými nudlemi.

Ilustrační foto: Image Professionals

Autor: Aneth

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...