Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
polevka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6235 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 206 g
Tuky 499 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

Suroviny

pórek 4 ks
očištěné nakrájené, na silnější kolečka
nasekané
vývar kuřecí 1,5 l
horký
rozmarýn 2 snítky
jehličky drobně nasekejte
těstoviny 200 g
vřeténka
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém silnostěnném kastrolu asi pět minut opékejte slaninu a kolečka pórku, až se slanina vysmaží a pórek začne měknout.

2

Zalijte vývarem, přimíchejte rozmarýn a dochuťte. Uveďte do varu a zvolna pět minut vařte.

3

Vsypte těstoviny a vařte je osm až deset minut, aby byly pevné na skus. Jezte teplé, třeba s opečeným chlebem.

Tip: Pórky mívají mezi jednotlivými lupe­ny hlínu a písek. Odkrojte kořín­ky i oschlé listy, pak pórek asi do třetiny podélně naříz­něte, abyste mohli listy rozevřít a vypláchnout.

Komentáře

14.09.2007 08:27
Recept se nachází v č.3/07, str.14

Apetit magazín