Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá bublanina s třešněmi
Rychlá bublanina s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlá bublanina s třešněmi

4.3/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Na 1 pekáček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 553 g
Tuky 106 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jó, třešně zrály, sladký třešně zrály... Tenhle nesmrtelný šedesátkový hit si můžete zpívat třeba při jejich trhání do košíku, jde to pak jedna radost. A kam s nimi potom jinam než do bublaniny! Tahle je rychlá, jednoduchá, a tak dobrá, že zítra ji budete muset upéct znovu.

Suroviny

+ na poprášení
vejce 3 ks
kefír 200 ml
+ další na případné obalení třešní
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mohou být i mražené nebo dobrý kompot, na škodu není doplnit třešně višněmi

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Rozehřejte máslo a v míse ho ručním mixérem rozšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vejci a kefírem. Pak přidejte prosátou obojí mouku s kypřicím práškem a všechny suroviny řádně promíchejte.

2

Pekáček o rozměrech 30 x 25 cm vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto, uhlaďte je a rovnoměrně poklaďte vypeckovanými třešněmi. (Pokud jsou hodně šťavnaté a těžké, propadaly by se na dno, proto je nejprve obalte v mouce.)

3

Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut. Před podáváním bublaninu nakrájejte na řezy a případně poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...