Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy z panenky s fazolkami

Špízy z panenky s fazolkami

3.7/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 131 g
Tuky 84 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní večeře, která ve vás vyvolá sladké vzpomínky na léto!

Suroviny

Na omáčku
med 60 ml
pomerančová šťáva 60 ml
sušená pomerančová kůra 2 ČL
najemno nastrouhaná
hořčice dijonská 2 PL
Na dokončení
panenka 600 g
menší, bez jádřinců a na klínky
na klínky
olej
na opékání
fazolky zelené 500 g
sůl
chilli sušené
lze vynechat

Postup

1

1 Na omáčku v rendlíku rozpusťte máslo, přidejte ostatní ingredience, promíchejte a lehce svařte. Sundejte z plotny a odložte 1/3 omáčky stranou k podávání.

2

Panenku nakrájejte na kousky a postupně je střídavě s klínky jablek a cibule napichujte na špejle. Potřete je omáčkou (máte-li čas, nechte je v omáčce marinovat).

3

V (grilovací) pánvi rozpalte olej a špízy na něm opékejte ze všech stran. Při opékání je ještě potírejte připravenou omáčkou.

4

Fazolky krátce poduste na másle. Osolte a podávejte se špízy a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...